Remontointi on kallista ja ennen remontin aloittamista onkin tärkeää laskea budjetti ja miettiä, miten rahoitus järjestyy. Remontin rahoittamiseksi on useita vaihtoehtoja. Toinen pyrkii hoitamaan rahoituksen kokonaan säästöillä, toinen ottaa lainaa ja joku saattaa ottaa suunnaksi rahapelit Suomessa saadakseen riittävän summan kasaan unelmien kodin toteuttamiseksi. Päätyi mihin vain vaihtoehtoon, remontointi kannattaa aloittaa aina huolellisesta budjetin suunnittelusta ja lähteä vasta sitten miettimään sitä, miten sen saa kasaan.
Budjetin laskeminen tärkeää
Remontin budjetointi on ehkä tärkein osa remonttia. Budjetin avulla pystyy suunnittelemaan ja seuraamaan kustannuksia, jotta ei käy niin, että rahat loppuvat kesken ja remontin jatkuminen jää odottelemaan parempia aikoja.
Ensimmäinen askel remontin budjetoinnissa on laskea kaikki tarvittavat materiaalit ja työkustannukset. Mikäli tekee remontissa paljon itse, voi säästää kustannuksissa. On kuitenkin monia osa-alueita, jotka kannattaa jättää ammattilaisten hoidettavaksi. Yrityksiltä kannattaa pyytää tarjouksia hyvissä ajoin, jotta kustannusten laskeminen on mahdollista.
Kun olet saanut selville tarvittavat materiaalit ja työkustannukset, voit alkaa arvioimaan kokonaiskustannuksia. Muista sisällyttää budjettiisi myös vararahasto odottamattomia kuluja varten. On erittäin tärkeää olla rehellinen budjettia laatiessa. Oletko valmis joustamaan esimerkiksi materiaaleista, jos voit saavuttaa sillä säästöä? Vai haluatko niiden olevan juuri tietynlaisia, jolloin on tyydyttävä siihen hintaan, millä niitä saa? Kun budjetti on valmis, voit alkaa miettimään, miten summan saa kasaan.
Remontin rahoittaminen säästöillä
Remontin rahoittaminen säästöillä voi olla mahdollista, vaikka usein käy kuitenkin niin, että summan kasaan saaminen vie niin pitkään, että remontin aloittaminen viivästyy kohtuuttomasti. Mikäli tavoitteena kuitenkin on, että koko remontti rahoitetaan säästöillä, on hyvä tehdä budjetti myös säästämiselle. Tätä varten voi hyödyntää erilaisia taloudellisia ohjelmia ja sovelluksia, jotka auttavat seuraamaan menoja ja luomaan budjetteja.
Kun tiedät remontin kustannukset, kannattaa miettiä, kuinka kauan olet valmis odottamaan remontin aloittamista. Kun jaat remonttibudjetin odottamisajalla kuukausina, saat selville sen summan, joka sinun tulee saada säästöön joka kuukausi. Mikäli summaa ei ole mahdollista säästää nykyisestä palkasta, kannattaa etsiä lisätöitä tai kysyä nykyisestä työstä ylitöitä. Kun lisätöiden tulot laittaa kokonaisuudessaan säästöön, remontin budjetti alkaa kertymään kuin itsestään.
Remontin rahoittaminen lainalla
Remontointia rahoitetaan usein myös lainarahalla. Tällä on useita etuja, joista suurimpana on, että se antaa sinulle mahdollisuuden aloittaa remontti heti. Vakuudettoman lainan avulla remontin saa tehtyä nopeasti ja maksettua osissa jälkikäteen pois.
Jos harkitset remonttilainan ottamista, on tärkeää tutkia erilaisia vaihtoehtoja ja vertailla niiden kuluja ja ehtoja. On myös hyvä laskea myös lainalle realistinen summa, joka ei vedä taloutta jälkikäteen liian tiukalle. Remonttiin voi siten sijoittaa vain sen verran lainarahaa, mitä on varaa maksaa kivuttomasti jälkikäteen takaisin.
Remontin rahoittamiseen on useita vaihtoehtoja. Useimmiten kustannukset maksetaan joko käyttämällä omia säästöjä tai ottamalla sitä varten lainaa. Valitse rahoitusmuoto, joka sopii tarpeisiisi ja maksukykyysi parhaiten, ja muista huolellinen budjetointi ennen remontin aloittamista.