Kauneudenhoito ja remppa: helpot kauneusvinkit kodin remontin keskelle

Kauneudenhoito ja remppa: helpot kauneusvinkit kodin remontin keskelle

Koti on paikka, jossa haluamme tuntea olomme paitsi mukavaksi, myös kauniiksi. Kodin suuren remontin aikana kauneudenhoito saattaa jäädä vähemmälle huomiolle, mutta se ei toki tarkoita, ettetkö voisi samalla huolehtia itsestäsi ja hyvinvoinnistasi. 

Tässä artikkelissa jaamme sinulle helppoja kauneusvinkkejä, jotka auttavat ylläpitämään hyvinvointiasi myös kodin remontin aikana. Kerromme, miten voit pitää huolta hiuksistasi ja ihostasi sekä rentoutua remonttihässäkänkin keskellä.

Hiustenhoito kodin remontin aikana: vinkkejä hiusten helppoon hoitamiseen

Kodin remonttiprojektit voivat aiheuttaa sotkua ja pölyä, joka saattaa vaikuttaa myös hiustesi kuntoon, erityisesti jos olet värjännyt hiuksiasi. Voit kuitenkin ylläpitää hiusvärin kauniina ja hiukset hyvinvoivina seuraavilla tavoilla:

  • Pidennä hiusvärin kestoa: valitse sellaiset hiusvärit, jotka on suunniteltu pysymään hiuksissa pidempään. Näin voit välttää tarpeettomia uudelleenvärjäyksiä remontin aikana.

  • Suojaa hiuksesi: käytä huivia, hattua tai bandanaa suojataksesi hiuksiasi pölyltä ja maaliroiskeilta remonttitöiden aikana. Näin voit estää värimuutoksia ja säilyttää hiusvärisi kirkkaana.

  • Vältä liiallista hiustenpesua: pöly ja rakennusmateriaalien aiheuttama lika voi tehdä hiuksistasi nopeasti rasvaiset ja likaiset. Vältä kuitenkin liiallista hiustenpesua, sillä se saattaa kuluttaa hiusväriä nopeammin. Käytä tarvittaessa kuivashampoota raikastamaan hiuksiasi.

  • Kosteuta ja hoida hiuksiasi: käytä säännöllisesti kosteuttavia ja suojaavia hiustenhoitotuotteita, kuten hiusnaamioita ja lämpösuojasuihkeita, jotta hiuksesi pysyvät terveinä ja väri pysyy kauniina.

Suojaa ihosi remonttipölyltä

Remonttiprojekteista aiheutuvat pölyt ja muut hiukkaset voivat vahingoittaa ihoa. Muista pestä kädet huolellisesti ja riittävän usein, erityisesti ennen kasvojen koskettelua tai kauneudenhoitotuotteiden levittämistä iholle. 

Pöly ja kuivat ilmasto-olosuhteet voivat tehdä ihosta kuivan ja ärtyneen. Käytä kosteuttavaa voidetta kasvoille ja vartalolle päivittäin pitääksesi ihosi terveenä. Esimerkiksi La Roche Posay -dermokosmetiikkabrändin tuotevalikoimasta löydät niin ihon puhdistukseen kuin kosteutukseenkin sopivat laadukkaat tuotteet, jotka soveltuvat eri ihotyypeille.

Kun osallistut remonttitöihin, muista käyttää riittävää suojavaatetusta, kuten pitkähihaista paitaa ja housuja. Myös esimerkiksi kasvomaskin käyttö auttaa estämään pölyn ja muiden epäpuhtauksien hengittämistä.

Nopea ja helppo kauneusrutiini kiireisten remonttipäivien keskelle

Voit luoda kiireisten remonttipäivien keskelle nopean ja helpon kauneusrutiinin, joka sopii usein hektiseen remonttiaikatauluun. Aloita aamu puhdistamalla ihosi ja antamalla sille kosteutta. Käytä kasvovettä ja kosteusvoidetta aamuin illoin, jotta ihosi pysyy raikkaana. Jos kaipaat huolitellumpaa ilmettä, voit tehdä nopean meikin esimerkiksi BB-voiteella, ripsivärillä ja huulikiillolla. Näin saat luotua raikkaan ja pirteän ilmeen nopeasti.

Rentoudu ja hemmottele itseäsi: kauneudenhoitohetki remontin lomassa

Vaikka remonttityöt ovatkin usein kiireisiä ja vaativia, on tärkeää muistaa myös rentoutua ja hemmotella itseään. Voit järjestää remonttipäivän jälkeen esimerkiksi rentouttavan kylpyhetken ja lisätä kylpyveteen hyvältä tuoksuvia öljyjä tai kylpysuoloja. Ihanat kasvonaamiot kruunaavat spa-hetken.

Toisaalta, jos olet juuri tekemässä kylppäriremonttia, ei kylpyhetki tietenkään välttämättä onnistu. On kuitenkin muitakin tapoja, joilla voit rentoutua. Voit sytyttää pari kynttilää olohuoneeseen ja tehdä rentoutumisharjoituksia, kuten joogaa tai meditaatiota. 

Remontin aikana koti täyttyy helposti erilaisista remppakamoista ja tilasta voi olla puutetta, mutta pienet hemmottelevat aktiviteetit eivät lopulta tarvitse juuri tilaa. Meditaation aikana voi hyvin istua vaikkapa tuolilla tai levätä joogamatolla huoneen kulmassa.

Pidä hyvinvoinnistasi huolta myös remontin aikana

Kodin remontin aikana kauneudenhoito saattaa jäädä vähemmälle huomiolle, mutta on tärkeää olla unohtamatta itseään. Panosta siis itseesi: satsaa hiusvärin kestoon valitsemalla pitkäkestoisia, laadukkaita tuotteita ja suojaa hiukset pölyltä. Huolehdi ihostasi käyttämällä kosteuttavaa voidetta ja käyttämällä kasvomaskia.

Kiireisinä päivinä kannattaa valita nopea meikki ja pitää esimerkiksi huulet huoliteltuina. Muista myös hemmotella itseäsi silloin tällöin rentouttavalla kasvonaamiolla tai meditoimalla. Näillä helpoilla vinkeillä voit nauttia kauneuden ja hyvinvoinnin ylläpidosta myös remontin aikana. Kun huolehdit itsestäsi, voit nauttia kodin uudistumisesta täysin siemauksin!