Syksy on oikea aika remontoinnille

Paras vuodenaika aloittaa remontointi riippuu monista tekijöistä, kuten remontin laajuudesta, sijainnistasi, budjetista ja omista mieltymyksistäsi. Jokaisella vuodenajalla on omat etunsa ja haasteensa remontoinnin kannalta. Syksy voi olla hyvä aika remontoida monista syistä. Syksy voi tarjota melko vakaita ja kohtuullisen lämpimiä säitä useimmissa paikoissa. Kesän helteet ovat usein helpottaneet, mutta talven kylmyys ja lumi eivät ole vielä iskeneet. Tämä voi olla optimaalinen aika ulkotilojen remontointiin, kuten maalaamiseen, katon korjaamiseen tai piharakennusten rakentamiseen.

Remontointi syksyllä antaa mahdollisuuden valmistella kotia talvea varten. Voi esimerkiksi tarkistaa ja tiivistää ikkunat ja ovet, parantaa eristystä ja korjata mahdolliset vuotokohdat, mikä auttaa säästämään lämmityskustannuksissa talvella. Syksyllä ilmankosteus on yleensä hieman alhaisempi kuin kesällä. Tämä voi olla etu remontoinnissa, sillä kosteutta vaativat materiaalit, kuten maalit, liimat ja tasoitteet, voivat kuivua nopeammin ja paremmin.

Kilpailu myös pienenee, kun kesäkausi alkaa olla lopuillaan. Monet remonttialan ammattilaiset ovat kiireisimpiä keväällä ja kesällä, jolloin ihmiset haluavat tehdä remontteja ennen kesälomakautta. Syksyllä kysyntä voi olla hieman vähäisempää, ja saatat löytää helpommin vapaata aikaa ja parempia hintoja remonttityölle. Suhdanteet kannattaa ilman muuta hyödyntää ja napata parhaat edut kasinon talletusbonusten lailla.

Remonttilaina

Remonttilainan hakeminen on yleensä melko suoraviivaista, ja se voidaan tehdä useilla eri tavoilla. Ennen lainan hakemista tulee arvioida tarkasti, kuinka paljon rahaa tarvitsee remonttia varten. Budjetointiin sisältyvät sekä materiaali- että työkustannukset. Kilpailutuksen jälkeen valitaan paras lainantarjoaja ja täytetään lainahakemus. Hakemusprosessi vaihtelee lainantarjoajien välillä, mutta yleensä remonttilainan hakeminen tapahtuu verkossa tai vierailemalla lainanantajan toimipisteessä. Lainantarjoaja käsittelee lainahakemukseni ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Jos lainahakemus hyväksytään, lainatarjouksessa ilmoitetaan lainan ehdot, korko ja muut tiedot. Remonttilainasta saatava kotitalousvähennys voi olla mahdollista, jos remontti täyttää kotitalousvähennyksen edellytykset. Kotitalousvähennyksen saamisen ehdot voivat vaihdella vuosittain, ja verottajalta kannattaa aina tarkistaa ajantasaiset tiedot. Tavallisesti kotitalousvähennys lasketaan työkorvauksesta ja käsittää tietyn prosentin työkorvauksen summasta. Tiettyjen kustannusten, kuten materiaalien, matkakulujen ja työkalujen, ei yleensä katsota olevan kotitalousvähennyksen piirissä.

Syysaikaan tehtävät huollot

Syksyllä on otollinen aika tehdä tiettyjä remontteja kotona. Niin sisällä, kuin ulkonakin on hyvä käydä läpi asioita, jotka talven tullen kyllä huomataan, jos niihin ei olla ajoissa puututtu.

Sisätilat

Ikkunoiden ja ovien tiivistys on hyvä tarkistaa vuosittain ja korjata mahdolliset vuotokohdat. Tiivistämällä nämä alueet voi parantaa kodin eristystä ja säästää lämmityskustannuksissa talvella. Syksy voi olla myös hyvä aika päivittää sisätilojen ilmettä, kun sisällä tulee muutenkin vietettyä enemmän aikaa. Seinien maalaus tai lattiamateriaalien vaihto tekee ihmeitä kodin yleishengelle. Usein sisätilojen remonttityöt voidaan tehdä paremmin, kun kotiin ei tarvitse päästä käsiksi kesälomakaudella.

Ulkotyöt

Puutarhan ja pihan kunnostus on perinteisesti syksyn homma. Puutarha valmistellaan talvea varten leikkaamalla pensaita, poistamalla rikkaruohoja ja istuttamalla syyskukkia. Voi myös rakentaa piharakennuksia tai muita ulkotiloja syksyllä. Sadevesijärjestelmän tarkistus on erittäin tärkeää tehdä syksyisin. Rännit ja syöksyputket tukkeuvat helposti lehdistä ja roskista syksyn sateiden aikana. Myös vuotokohdat havaitaan helposti, kun taivaalta sataa kunnolla.

Remonttitarpeet vaihtelevat kunkin kodin ja omistajan mukaan. Ennen remontin aloittamista huolellinen suunnitelma on kaiken a ja o. Tulee priorisoida ja harkita, mitkä remontit ovat tarpeellisia ja mahdollisia. Tarvittaessa on hyödyllistä konsultoida ammattilaisia, jotka voivat auttavat suunnittelussa ja remontista tulee tehokkaampi, laadukkaampi ja mahdollisesti myös edullisempi. Vasara ja nauloja koko rahalla koituu monelle kiviseksi tieksi.